top of page

Onko Soinista vastuunkanjaksi


Harri Rapo (LK 28.5.15) epäili, onko Soinista vastuunkantajaksi. En tiedä, mihin Rapon tiedot perustuu, onko hän todellakin sisäpiiriläinen, kun tietää Soinin ahdistaneen Sipilän ja Stubbin seinää vasten. Kyllä Soini oli ottamassa valtiovarainministerin paikan, mutta mikä vaikutti hänen päätökseensä vaihtaa ministerin pestiä, sitä kannattaisi Raponkin miettiä. Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa ja uskoisin, että tämä oli paras mahdollinen ratkaisu isänmaatamme ajatellen. En ole mikään ulkopolitiikan asiantuntija, mutta luulen, että Soini teki viisaan päätöksen, koska hän toimi edellisen eduskunnan aikana ulkoasiainvaliokunnanpuheenjohtajana. Sipilän hallitus on muutenkin toteuttanut uudismielistä hallintotapaa, ei enää vanhaa jäännettä, mitä muun muassa sosiaalidemokraatit edustaa, on tullut aika todellisten muutosten.

Uusi hallitus toimii hyvässä yhteistyössä, mikä on tietysti varsinkin sosiaalidemokraateille kauhukuva, mutta me tiedämme, ettei hallituspuolueet tee yksin päätöksiä, vaan ne tehdään hyvässä yhteistyössä toisin kuin mitä edellinen hallitus teki ja toiminta halvaantui. Nyt valitettavasti joudutaan rajusti korjaamaan sitä, mitä edellinen ja edelliset hallitukset jättivät tekemättä. Viime hallitus ja varsinkin sosiaalidemokraatit olivat poistamassa muun muassa yrittäjiltä edustuskuluvähennykset, he eivät kuunnelleet varoituksia ja järjen ääntä, että se tulee näkymään välittömästi työllisyydessä ja erityisesti täällä Lapissa, koska matkailu on yksi suurimmista työllistäjistä. Sitten kun oli ”vetelät housuissa” peruttiin tämä typerä päätös eli tämä kuvaa todella hyvin viime hallitusta ja varsinkin sosiaalidemokraatteja, soutaa, huopaa tyyliä ja siitä johtuen kannatus romahti alimmilleen heidän historiassa. Sosiaalidemokraatit kun tykkäävät verotuksesta, olivat he ajamassa jo 2008 windfall-veroa, mikä olisi aiheuttanut todella raskaan menoerän energiayhtiöille ja sähkön loppukäyttäjille, tällaisella politiikalla ei mitään rakenteita korjata vaan siirretään vastuu hamaan tulevaisuuteen eli eletään velaksi vailla huolta huomisesta.

Tähän voisin lainata presidenttimme viisaat sanat, kun hän puhui vastavalitulle hallitukselle, "Te tulette kuulemaan paljon siitä, mitä ei saisi tehdä. Vähemmän siitä, mitä sen sijaan pitäisi tehdä. Ettekä ollenkaan siitä, missä olisimme, ellei mitään tehtäisi". Niin, mehän olemme aina ja joka paikassa joutuneet kuuntelemaan varsinkin sosiaalidemokraattien suusta samaa vanhaa jargonia, takinkääntäjät, vastuun pakoilijat, ilman mitään perusteluja ja sama näyttää jatkuvan Raponkin ulostulossa, säälittävää nillitystä.

Kaikki postit
Aikaisemmat blogit
Seuraa
bottom of page