top of page

Kepulointia Rovaniemen Energian hallitus kokoonpanosta

Keskusta teki sen taas. Rovaniemen Energian sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajien toimesta nämä koplaajat puuttuvat demokraattiseen päätöksen tekoon. He haluavat junttaamalla vaikuttaa Rovaniemen Energian työntekijöiden valintaan toivomuksena, että he valitsisivat vain naisen. Energian työntekijöistä 69 on mieheiä ja 21 naisia.

Tässähän on takana yhtiön hallituksen puheenjohtaja, joka ei ole "tykännyt" nykyisestä työntekijöiden demokraattisesti valitsemasta edustajasta yhtiön hallituksessa. Työntekijöiden edustaja on toiminut hallituksessa häneltä odotetulla tavalla, ottaen huomioon yhtiölain mukaisesti yhtiön edun, mutta tuonut myös työntekijöidenkin näkökulman työntekijöitä koskeviin asioihin, joka mielestäni on toiminut erittäin hyvin, vaikka kaikki hallituksen jäsenet eivät siitä olekkaan pitäneet. Yhtiön perustamiskirjaan on sisälytetty kohta, jossa työntekijöillä on edustaja aina yhtiön hallituksessa.

Muun muassa Lapin Kansassa 27.2.2015 kaupungin hallituksen puheenjohtaja esittää näkemyksenään, että tasa-arvo laki ei toteudu, koska naisia on hallituksessa 37,5% ja miehiä sen 62,5%. No nämä kepulit ja koplaajat eivät näe tässä tasa-arvoa, vaikka summa pitäisi pyöristää 40%:iin eli vähimmäis ehto tasa-arvosta toteutuisi.

Tasa-arvo valtuutettu on ottanut asiaan kannan tasapuolisuussäännön soveltamiseen kuntaenemmistöisten yhtiöiden hallituksiin (TAS 200/2011, annettu 2.1.2012) ja lopussa hän mainitsee näin "Tasa-arvolain 4 a § 2 momentti koskee myös valtio- tai kuntaenemmistöisten yhtiöiden hallituksia, vaikka sitä ei olekaan laissa erikseen mainittu. Tasapuolisuussääntö velvoittaa yhtiöiden hallitusten kokoonpanoa siltä osin kuin kyse on luottamushenkilöistä. Jos valitut henkilöt ovat hallituksessa virka-asemansa perusteella, tasapuolisuussääntöä ei sovelleta".

Luottamushenkilöt Rovaniemen Energian hallituksessa ovat seuraavat, naisia 3 ja miehiä 4 ja näin tasa-arvo toteutuu täysin, olisi se täyttynyt muutenkin, mutta nämä kepuluit ja koplaajat haluavat puuttua työntekijöiden demokraattiseen valintaan siten, että he ilmottavat miehille olla äänstämättä miestä vaan heidän on syytä äänestää vain naista, no kepulit tässä kaupungissa tiedetään demokraattisiksi, se on huomattu.

On käsittämätöntä, että kun nyt on käynnissä todella vaativa tehtävä eli Napapiirin Veden fuusio Rovaniemen Energiaan, niin aletaan hankaloittamaan ja häiritsemään yhtiön hallituksen työskentelyä vai onko kepuloijilla ja koplaajilla tarkoituskin, että häiritsemällä hallituksen työskentelyä tahallaan niin hallitusken jäsenet eivät huomaa tulevaa kuplaa, mistä varoitin yhtiöittämis kokouksessa valtuustossa, mutta kukaan kepuloijistakaan ei ottanut kuuleviin korviinsa kun heidät oli "pakotettu"

tekemään päätös eli kaupunkilaisille kuravettä ja näkkileipää.

Kepulointia.PNG

Kaikki postit
Aikaisemmat blogit
Seuraa
bottom of page