Torvinen "pseudologia fantastica"


Hieman oikaisuja Torvisen väitteisiin Ilta Sanomissa 15.8.2017. Näille hänen väitteilleen ei löydy faktatietoa, harhaista.

Torvinen muistuttaa, että hänet on jo erotettu Lapin piirin puheenjohtajan tehtävästä ja Rovaniemen yhdistyksen puheenjohtajuudesta hallituksen päätöksellä ja puolueen käskystä heinäkuun alusta.

Ei erottamiseen ole vaikuttanut puolueen käsky vaan yksiselitteisesti puolueen säännöt. Torvinen on rikkonut sekä yhdistyksen, että valtuustoryhmän sääntöjä. Näiden pohjalta yhdistyksen hallitus on päätöksensä tehnyt ja ohjeistanut valtuustoryhmää. Valtuustoryhmä erotti Torvisen kokouksessaan 16.8.2017. Luulisi Torvisen ymmärtävän, sillä hänhän on ollut suunnittelemassa uuden ryhmänsä sääntöjä, juristina.

– Jos minut kerran on erotettu julkisesti ja suurin otsikoin, niin mikäs tämä käänne on sitten. Ei mediassa meuhkaaminen riitä erottamisen syyksi. Erottamisesta pitää tehdä virallinen ilmoitus. Nyt on pyydetty selvitystä Torvisen jatkuvasti mediassa tapahtuneeseen puolueen ja sen jäsenien loukkaamiseen. Todennäköisesti puoluehallitus tulee erottamaan Torvisen puolueesta. Luulisi Torvisen sen ymmärtävän, juristi kun on.

”Katsotaan, mitä se Halla-aho haluaa minulta”

Tuskin puolueen puheenjohtaja haluaa Torviselta yhtään mitään vaan puoluehallitus. Niin toimii demokratia. Haastemies toimittaa Torviselle selvityspyynnön edellä mainitsemiini syihin, ei muuta. Kukaan perussuomalaisista ei halua Torviselta yhtään mitään, enää, the end. Hän kertoo poistuneensa kesäkuun alun Jyväskylän puoluekokouksesta heti Halla-ahon valinnan jälkeen.

Ei juristi Torvinen mihinkään poistunut kokouksesta vaan jatkoi kokouksessa niin kuin muutkin, näin olen ymmärtänyt. Hänhän ei kuulunut siihen sisäpiiriin, joka loikkauksesta päätti tai suunnitteli. Tuona ajankohtana Torvinen ei nauttinut silloisen jo vaihtuneen puoluejohdon luottamusta. Torvinen seuraavana päivänä toimi kokouksen puheenjohtajana ja luovutti muun muassa puheenjohtajan nuijan uudelle valitulle puheenjohtajalle. Näistä todisteena ovat videolähetykset. – Menin heti valinnan jälkeen hotellihuoneeseen, käynnistin tietokoneen ja poistin kaikki yhteyteni perussuomalaiseen puolueeseen ja tein päätöksen, että minun poliittinen toimintani päättyy tähän.

Maanantaina 12.6.2017 Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja, juristi Matti Torvinen vakuuttaa Ylen uutisissa kentän olevan puolueen uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon takana. Jos niin olisi käynyt, kuten Torvinen väittää, ihmettelen hänen lausuntoaan kokouksen jälkeisenä maanantaina. Torvinen oli vielä tuolloin poliittista intoa täynnä. Hän tiesi, että kansanedustaja Hanna Mäntylälle etsittiin jotain muuta työtä. Hän nousisi kansanedustajaksi varapaikalta. Tämä tieto hänelle tuli jo marras-joulukuussa 2016. Jostain syystä luottamus häneen oli mennyt, miksi. Miten se luottamus nyt oli mahdollinen, sen jokainen voi päätellä itse. Siis hänen väite poliittisen uransa päättymisestä on lähes absurdi. – Muuten olisin luopunut kaikesta poliittisesta toiminnasta.

Tälle Torvisen väitteelle ei löydy minkäänlaista faktapohjaa. Hän vielä saatuaan uutisen, ettei hän enää nauti piirin luottamusta, hän ilmoitti, ettei hän eroa piirin puheenjohtajuudesta. Hän oli antanut käsittämättömän ja jäsenistöä loukkaavan lausunnon 13.6.2017 Ylelle.

Lapin perussuomalaisten puheenjohtaja: Olen soinilainen. Vielä maanantaina Torvinen vakuutti olevansa Jussi Halla-ahon takana.

– Äärioikeiston hörhöilyt rajoilla sapelit pystyssä ja plakaatit ylhäällä tätä maata ei pidetä ylhäällä. Se tehdään yhteistyöllä, diplomatialla ja lainsäädännöllä. Eli ehdottomasti olen Timo Soinin mukana.

Torvisen lausunto kuvaa, ettei hän ollut lopettamassa poliittista toimintaansa missään vaiheessa vaan päinvastoin. Hänhän oli saanut "huudettua" itsensä ns. ”sote-mieheksi” piirissä. Torvinen oli saamassa perussuomalaisten Lapinpiirille kuuluvan Lapin liiton hallituspaikan, ei saanut. Minun ja usean muun mielestä tämä paikka olisi ehdottomasti kuulunut sellaiselle henkilölle, jolla riittää taito, ei tahto. Mutta vahva, taitava ja aktiivinen henkilö oli Torviselle liikaa. Hänen piti saada myös perusturvalautakunnan paikka kotikaupungistaan, ”sote-mies” kun halusi olla, tahdolla, ei taidoilla. Hänhän oli edellisellä kaudella Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuuston jäsen. Nyt käydyissä kuntavaaleissa perussuomalaiset eivät saaneet yhtään paikkaa kyseisestä kuntayhtymästä, ei muustakaan, vaalitulos. Hän yritti saada tuota kyseistä paikkaa itselleen, vaikka vaalitulos muuta kertoi. Torvinen syytti Kepua ”ryöstöstä” ymmärtämättä vaalitulosta. Se oli kova kolaus ”sote-miehelle”, ei meille muille. Sitä saa mitä tilaa, meidän slogan.

Jokainen voi näistä päätellä, pitääkö juristi Torvisen väitteet paikkaansa. En todellakaan ymmärrä, mitä hän näillä käsittämättömillä ja harhaisilla ulostuloillaan hakee.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now