Kansanedustaja Kärnä ja faktat


Turvapaikkaa haki 1.1.2016-1.1.2017 välisenä aikana yhteensä 5657 ihmistä. Näistä Irakilaiset olivat listan kärjessä, kuten ennenkin. Irakilaisia tuli 1247, Afganistanilaisia 757 ja Syyriasta vain 602 eli 11 prosenttia kaikista turvapaikanhakijoista. ”Etenkin se on tarpeetonta, kun länsirajan yli ei saavu juurikaan turvapaikanhakijoita” väittää populisti Mikko Kärnä fb-sivuillaan. Kärnällä ei siis ole hajuakaan, mistä ja miten niitä tänne tunkeutuu. Kuulemma lentokoneella ja laivalla, väittää populisti. Kärnä populisoi, että rajavalvonta maksaisi satoja miljoonia. Kyllä tänne luvatta tunkeutuneet aiheuttavat kaikkein suurimmat kustannukset. Niistä Kärnällä ei näytä olevan minkäänlaista käsitystä. Maahanmuutto kulut ovat valtavat, mistä pois, köyhemmiltä. Populisti Kärnä väittää, ”se myös tuhoaisi rajaseutujen ihmisten elämäntavan molemmilla puolilla jokea”. Populisti Kärnällä ei ole minkäänlaista kokemusta länsirajalla asumisesta, mitä nyt Enontekiön kunnan johtajana, vähän. Länsiraja vuotaa kuin seula. Viikoittain tulijoita on 50-150. Nämä luvut ilmenevät Migrin sivulta.

Kärnä väittää, että rajavalvonta tarkoittaisi passivapauden poistoa, minkä pohjoismaat ovat aikanaan sopineet. Tästä ajankohdasta ollaan erimieltä, mutta ei tärkein. Tässäkin Kärnällä on itsellä faktat hukassa, kuten populistilla aina. Schengen sopimuksen väliaikainen poistaminen on kansallisvaltioilla mahdollista, näin toimi Saksa, G20 maiden kokouksen aikaan. Silloin se tarkoittaa sitä, että ne tarkistetaan, joiden epäillään olevan väärällä asialla. Näin toimi rajavalvonta ennenkin, kunnes siirryttiin Schengen sopimukseen. Itse puhun kokemuksesta länsirajalta, koska olen Kolarista kotoisin. Kärnä on eri rajalta, siellä ei ylitetty rajaa samalla tavalla kuin länsirajalla. Esimerkkejä rajatarkastuksen toimivuudesta minulla on paljon. Populisti Kärnä väittää, että kalastuskin loppuisi, mikä ei pidä paikkaansa. Kalastusta harrastettiin aivan vapaasti ennen Schengen sopimustakin, itsekin.

Esimerkki 1. vuodelta 1979; Meillä oli käytössä kaverini isän Chevrolet Malibu vuosi mallia 1966. Olimme ammattikoulussa Torniossa ja päätimme käydä ”kruusailemassa” Haaparannalla. Kun tulimme takaisin, meidät tullimies pysäytti. Miehet ulos, paperit esille ja auto halliin tarkastukseen. Mitään ei siis löytynyt. No meillä ”poikasilla iksipirruus”, päätimme toistaa tämän ja sama toistui kolme kertaa, kunnes kuljettaja väsyi. Toinen esimerkki vuodelta 1989. Olimme käymässä minun autolla Oulussa katsomassa isääni, jolta oli leikattu sydän. Kun olimme palaamassa, päätimme käydä Haaparannalla ostoksilla. Kun palasimme takaisin, tulli pysäytti, miehet ulos, paperit esille ja auto tarkastukseen. Ihmettelimme jälkeen, että mistä tämä johtui. Emme keksineet muuta selitystä kuin, että autoni rekisteri oli BBC-xxx. Sehän siihen aikaan tarkoitti, että auto on rekisteröity Uudellamaalla. Eräs tuttavani oli käymässä kavereidensa kanssa Haaparannalla, tulli pysäytti, paperit esille, auto tarkastukseen. No mitään ei löytynyt, paitsi eräs matkustaja, jolla oli sakko maksamatta. Poliisi paikan päälle, kaveri putkaan, muut keräämään 750 markan kolehtia, että kaveri saatiin ulos putkasta.

Passivapautta ei olla siis viemässä, se on populisti Kärnän keksintö, tyhjänjauhaja kun on. Hän vain vihaa ja kadehtii vahvaa naista eli Laura Huhtasaarta. Lauralla vahva kannatus, toisin populisti Kärnällä. Kepuli, mikä kepuli.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now