• Valtamedia

Mihin jytky on sulanut


LK pääkirjoituksessaan 27.2.2017 ruotii Perussuomalaisia tapansa mukaan, onhan vaalilistojen jättöpäivän aatto. On tosi, että Rovaniemellä valtuustoryhmä on pudonnut 5 jäseneen. Pääsääntöisesti syynä ovat olleet henkilökohtaiset syyt, ei niinkään perussuomalaisten tekemä kunnallispolitiikka tai maahanmuuttopolitiikka. Perussuomalaisten ansiosta perussuomalaista maahanmuuttopolitiikkaa on toteutettu kaupungissa. Jo 2013 perussuomalaisten esityksestä kiintiöpakolaisten määrää pudotettiin 80 paikasta 50 paikkaan. Kahteen kertaan Rovaniemellä on yritetty nostaa kiintiöpakolaisten määrää siinä onnistumatta, koska vieläkään ei ole kyetty tuomaan todellisia kustannuksia esille. Ei poliittinen päättäjä voi perustaa vastuullista päätöstään ”mutu” lukuihin, kyllä faktat on esitettävä, koska se vaikuttaa aina budjettiin. Kotouttaminen ei ole onnistunut Rovaniemellä, kuten ei myöskään valtakunnallisesti, joten haasteita tulee riittämään niissä kunnissa, joihin kiintiöpakolaisia on päätetty ottaa. Tämä oli nyt vain yksi esimerkki perussuomalaisesta kuntapolitiikasta.

Se, että media pyrkii Perussuomalaisten kyykyttämiseen, sitä kokeili myös Rovaniemen valtuuston puheenjohtaja, siinä hän epäonnistui, kuten mediakin. "Se mikä ei tapa, se vain vahvistaa".

Kun olen kiertänyt kenttää, varsinkin vanhemmat ihmiset ovat olleet valtamedian viestinnän varassa ja heillä on ollut aivan erikäsitys perussuomalaisten aikaansaamasta hallituspolitiikasta. Kun asioita on käyty yhdessä läpi, ovat mielialat muuttuneet ja kiitänkin kenttäväkeä, olette saaneet todella paljon aikaan niin Utsjoella, Sallassa kuin esimerkiksi Kittilässä. Ylitornion perussuomalaisten puolesta olen hyvin pahoillani, ettei siellä saatu muutettua ”pelonilmapiiriä”. On todella ikävää, jos poliitikko kokee olonsa epämiellyttäväksi vain yhden ihmisen toimesta, eikä siihen voi edes viranomaiset puuttua, saati mediaa kiinnostaa.

Mutta kaikesta huolimatta tulossa ovat mielenkiintoiset vaalit, onko se jytky sulanut vai ei. Voin rehellisesti sanoa, että laatu on paljon parempaa, kuin edellisessä vaalissa. Meitä ”sitkeitä sissejä” on kuitenkin yli 50 valtuutettua, jotka ovat jaksaneet tehdä rehellistä ja pyyteetöntä perussuomalaista kuntapolitiikkaa ja äänestäjät päättäköön, ei media.

"Puheet kuolemastamme ovat ennenaikaisia".


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now