Leikkaukset vähäosaisilta, siis mitkä leikkaukset?


Tässä on taas kyseessä se, että media pelaa vihervasemmistolle. Viime keväänä uutisoitiin sitä, että hallitus leikkaa lapsiperheiltä, eläkeläisiltä ja kaikista vähävaraisimmilta? Tämä nyt tehty päätös on siis se sama ja rummutus käy täysillä, siis toiseen kertaan. Nyt vain nuija kopsahti asialle eduskunnassa, jossa Perussuomalaisetkin äänesti yhtenä rintamana indeksijäädytyksen puolesta. Kokonaisuudessa on kyse siitä, että hallitusohjelmassa sovittiin indeksien jäädyttämisestä (ei leikkaamisesta kuten ed. hallitus teki). Tuon jäädyttämisen piti tuoda inflaation kautta säästöt, mutta viime vuonna ei inflaatiota ollut joten sovittu säästö juustohöylättiin tältä vuodelta. Syntyvä leikkaus on 0,85%, joka on 1 lapsen lapsilisässä 0,85 snt/kk ja takuueläkkeessä vähän yli 6 euroa per kuukausi.

MUTTA takuueläkeläisten tilanne ei ole niin paha kuin halutaan antaa ymmärtää. Tämän vuoden alussa takuueläkettä nostettiin 20 e/kk ja vuoden 2018 alusta vielä noin 8 e/kk, eli yhteensä tulee olemaan tällä hallituskaudella 30 euron per kuukausi korotusta. Ilman Yle veroa jää takuueläkkeellä olevalle 168 euroa enemmän käteen vuodessa, vaikka indeksi jäädytettiin. Muistutuksena viime syksyltä, eläkeläisten asumistukeen ei tehty muutosta ja se oli Perussuomalaisten aikaan saama päätös.

Muistanette, kun Rinne yritti saada pj-valintansa jälkeen takuueläkkeeseen 8 euron korotuksen, muttei onnistunut. Perussuomalaiset ovat onnistuneet nostamaan takuueläkettä siis 30 euroa. Samaan aikaan on Ylevero poistettu kaikilta pienituloisimmilta, eli myös takuueläkeläisiltä eli siitäkin on tullut tilille vähän enemmän rahaa. Surullista on se, että omatkin ovat menneet vihervasemmiston ja median järjestämään miinaan, ottamatta asioista selvää. Minua on muun muassa somessakin arvosteltu siitä, että olen hallituksen ja kansanedustajien takana, totta kai olen, mutta olen myös ajatellut vaihtoehtoa. Missä tilanteessa maamme olisi nyt, jos hallitusvastuussa olisivat vihervasemmisto, sosiaalidemokraatit ja ruotsalaiset, puistattaa edes ajatella.

Hallitus on noudattanut lähes kokonaan Perussuomalaisten tekemää maahanmuuttopoliittista ohjelmaa, minkä piti olla perustuslainkin vastainen, mutta ei löytynyt vihervasemmistonkaan sellaista professoria tai dosenttia, joka olisi voinut sanoa sitä laittomaksi. Perussuomalaiset ovat tehneet hallituksessa hyvää työtä ja juurikin vähäosaisten hyväksi, mitä esimerkiksi vasemmisto ei saanut aikaan viime hallituksessa, vaan luikkivat pakoon vastuutansa ja jättivät vähäosaiset yksin.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now