• Rasismi

Aseman ja Kajaanin rasismirikokset


Sen verran pitänee ottaa kantaa tähän "aseman" tapahtumaan. Olen ihmetellyt median työskentelyä, tietysti olen vain tavallinen ja vähän oppinut "yksiklö", mutta asioista kiinnostunut. Luin YK:n julkilausumaa ihmisoikeuksista, sitä vain mietin, että tässä "aseman" tapauksessa rikottiin räikeästi artiklaa 10 ja 11, siis minun mielestä. Miksi ihmisoikeuksia loukattiin, toisin kuin Kajaaninn tapauksessa, jossa ei julkaistu rasististen rikolllisten eikä uhrin nimiä, niin miksi "aseman" tapauksessa. Onko median mielestä laki eri näissä tapauksissa?

Olen miettinyt myös sitä, kuka hyötyy rasismikortin heittelystä, mieleeni ei tule kuin oppositio?. Kuka hyötyy yhteiskuntarauhan epätasapainosta, mieleeni ei tule kuin oppositio?. Kuka flirttailee ääriliikkeiden kanssa, mieleeni ei tule kuin oppositio? Syrjäytymisen sijaan pitäsi saada ihmisille töitä, mutta kun ei ole välitetty ja mieleeni tulee taas oppositio?.

Pelottavana näen ex-presidentin lausumaa "me teemme tästä meidän kaltaisen yhteiskunnan, missä ei ole sijaa muille politiikoille ja ajatuksille kuin opposition?

Mikä on hiljainen enemmistö, onko se tolkun ihminen, joka ei tue opposition maahanmuuttopolitiikkaa? Mitä tarkoittaa "selvä pesäero", liittyykö tämä pesäpalloon vai mihin?

Kuka kokee pelkoa ja vihaa ja missä?. Olin perjantaina Helsingin rautatieasemalla, itseä ei hirvitttänyt, mutta voin kuvitella, että joku pelkää?.

Kenellä on valta sanoa, mitä toinen ihminen saa ajatella? Mikä on suuri enemmistö, Helsiginin kehäkolmosen sisäpuolella elävätkö?.

Kuinka paljon on "vain vähän"? Kuinka paljon on "suuri yleisö", 15.000 kansalaistako, kun kokonais määrä on 5.400.000, kuinka monta prosenttia se on? Onko se 0,3 prosenttia, sekö edustaa koko kansaa, tolkun ihmisiäkö, epäilen?.

Jos tolkun ihminen on sairas, loukkaantunut, ei hän lähde kotiin vaan uskoo ammatti ihmisiä, mutta kukaan ei kiellä kotiin lähtöä, jos potilas niin vaatii. Mikä oli todellinen syy lähteä sairaalasta, kuka kantaa vastuun, mielestäni potilas. Onko tapahtunut tai tapahtumassa oikeusrikos, näin vaikuttaa, sillä tuomio on jo lausuttu median toimesta, voiko oikeus toimia objektiivisesti, mielestäni ei.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeuksien_yleismaailmallinen_julistus


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now