Kuusiselän tuulimylly "puistosta" vielä


Tuulialfa Oy:n toimitusjohtaja perusteli Kuusiselän kaatopaikalle rakennettavia tuulimyllyjä viitaten muun muassa Pariisin ilmastosopimukseen sekä väittäen, ettei Kuusiselän tuulimylly ”puisto” kuulu syöttötariffin piiriin, näihin pieni korjaus.

Pariisin ilmastosopimus ei juridisesti sido maita päästöjen vähennyksiin. Jos sitoisi, se olisi valtiosopimus, joka USA:n tapauksessa olisi ratifioitava senaatissa 2/3 enemmistöllä. Presidentti Obama on hyväksynyt sen omalla päätöksellään. Seuraavan presidentin hallintoa se ei ikävä kyllä sido. Kiina kasvattaa päästöjään vielä lähes 15 vuotta. Siis nämä suurvallat eivät ole ratifioineet sopimusta, kuten toimitusjohtaja Antti Tanskanen kirjoituksessa (LK/PS 8.9.) väittää.

Tuulivoimarakentamisen nopean liikkeellelähdön takaamiseksi uusilla tuulivoimaloilla tuotetusta sähköstä maksetaan korotettua tavoitehintaa (105,3 €/MWh), josta valtio maksaa markkinahinnan ja tavoitehinnan välisen erotuksen. Voimalaitos voi saada tukea 12 vuoden ajan. Vuoden 2015 lopussa Suomen 387 tuulimyllyjen kokonaiskapasiteetti oli 1 005 MW. Uusiutuvan energian tuotantoa olisi lisättävä yli 30 TWh:lla vuoteen 2020 mennessä. Tuulimyllyjen osuus lisäyksestä olisi 6 TWh, joka tarkoittaa noin 2000 - 2500 MW:n edestä uusia tuulivoimalaitoksia. Tästä johtuu kiire, jolloin näitä myllyjä pitäisi rakentaa joka niemeen, notkoon ja saarelmaan pilaamaan Lappilaista maisemaa. On myös muistettava, että tuulivoima vaatii vastaavasti voimakkaasti säätövoimaa ja mistähän sitä säätövoimaa saadaan?. Sehän tietysti tarkoittaa Kollajan sekä Kemihaaran rakentamisia, sitä en pidä ollenkaan mahdottomana ajatusena. Kun noita hökötyksiä pitää kuitenkin rakentaa jonnekin, niin ei tänne.

Kaupunginjohtaja on käyttänyt 7.9.2016 otto-oikeutta teknisenlautakunnan päätökseen. Kaupunginjohtaja, joka johtaa kaupungin elinkeinopalvelujen kehittämistä, miten hän perustelee päätöstään matkailupalveluyrittäjille. Samoin toin esille edellisessä kirjoituksessa lähialueen asukkaat, miten kaupunginjohtaja on ottanut heidät huomioon. On todistetusti tuotu esille myllyistä aiheutuvat ympäristöongelmat, niitä ei ole edes tutkittu. Työllisyyttä nämä myllyt tuovat hetkellisesti, kun laitosten pohjarakenteet rakennetaan, mutta pitkäaikaisesti ei juuri nimeksikään. Kiinteistö veroista ei ole esitetty minkäänlaisia laskelmia, tuskin tuottavat edes yhtä ”hilkkua”. Veronmaksajien piikkiin on helppo rakennella.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now