Nizzan terroristi isku


Tänään minulla on merkkipäivä, mutta kaikesta huolimatta en voi sanoa, että olisi juhlallinen olo. Suren varmasti monen muunkin suomalaisen tavoin Nizzan terrori iskussa 14.7. menehtyneitä ja loukkaantuneita. Kaikkein surullisemmaksi asian tekee se, että lapsia oli paljon juhlatilaisuudessa. Minulle riittää se, että valtionpäämies on esittänyt surunvalittelut Ranskan kansalle.

Vihaiseksi ja surulliseksi minut tekee se, että lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) some sivuillaan alkoi ratsastamaan tämän traagisen asian kanssa. Kärnä kirjoittaa seuraavasti, ”Sen sijaan erilainen pelkojen lietsonta ja niillä ratsastaminen pitää lopettaa”. Kärnä on viime aikoina ratsastellut tai sanoisinko suoraan ”patsastellut” eri asioiden kanssa. Kärnä itse lietsoo pelkoa ja pitää itseään jonkinlaisena ”jeesuksena”, että muut pitäisivät turpansa kiinni ja vain hänellä on oikeus ratsastaa.

”Terrorismi ei ole vain Ranskan tai Belgian ongelma, vaan meidän kaikkien ongelma. Ja nyt pelleily saa luvan riittää. Euroopan on ensi tilassa palautettava rajavalvonta ja tiukennettava suhtautumistaan paitsi kaikkia terrorismista epäiltyjä kohtaan, myös kaikkia poliittista islamia harjoittavia kohtaan”, olen asiantuntija Alan Salehzadehin kanssa täysin samaa mieltä.

”Kuinka tämä tehdään? Helppoa. Jos hädänalaisia halutaan auttaa, tuodaan tänne viisumilla pakolaisia suoraan leireiltä. Lakkautetaan saman tien järjetön ja vaarallinen ihmissalakuljetusbisnes, jota nykyinen turvapaikkajärjestelmämme ruokkii. Näin apu myös kohtaa ne, jotka oikeasti ovat sen tarpeessa (vanhukset, lapsiperheet yms), eikä vain niitä nuoria miehiä, joilla on kymmenen tuhatta euroa maksaa salakuljettajille”, voiko asian paremmin ilmaista.

”Täällä Etelä-Ranskassa surevat kaikki: me turistit, kantaväestö sekä paikalliset maltilliset muslimit, jotka ovat terrorismista vähintään yhtä peloissaan kuin kaikki muutkin” kirjoittaa Salehzadeh. Onko tämä pelonlietsontaa, ei tosiaankaan vaan kertomus paikanpäältä, missä ihmiset aidosti ovat huolissaan tapahtumista ja turvallisuudestaan.

Alan Salehzadeh on uusisuomalainen geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja luennoitsija, tässä hänen bloginsa.

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/07/15/terveisia-nizzasta/

Islaminuskossahan itsemurha on synti, mutta jos sen kohdistaa epäuskoisiin, palkka odottaa paratiisissa. Marttyyri on se, joka kuolee uskonsa vuoksi. Marttyyri ei ole se, joka tappaa uskonsa vuoksi.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now