• Fixit

Kuka pelkää Lauraa


Laura Huhtasaari valittiin perussuomalaisten kansanedustajaksi vuoden 2015 vaaleissa Satakunnan vaalipiiristä 9 259 äänellä. Itse tapasin hänet ensi kerran Oulussa 2014 puolueneuvoston kokouksessa. Juttelimme energia politiikasta, johon osallistui myös Jari Lindström. Siinä jutellessamme huomasin hänen hyvät tiedot energia-alasta, hänestä huokui ”vahva nainen”. Tuolloin tiesin, että jos hän osallistuu eduskuntavaaleihin, hän menee heittämällä läpi, arvioni ei ollut väärä.

Laura Huhtasaari on ollut esillä tänään. Lappilainen kansanedustaja, kepulaisten Mikko Kärnä otti Lauran hampaisiinsa, tämähän ei ollut ensimmäinen kerta. Hän oli vaatimassa Lauran erottamista eduskuntaryhmästä joulukuussa, mutta torsoksi se jäi. Lauran mukaan ihmisoikeudet on tarkoitettu siviilien suojelemiseen, ei terroristien ja sotarikollisten, tämä oli Kärnän nillityksen syy, mutta ei tullut tukea edes omilta. Pelkääkö Kärnä ”vahvaa naista”, näin oletan, eikä Kärnä ole yksin tässä asiassa. Monet blogisit, varsinkin miehet ovat myös peloissaan ”vahvasta naisesta”, siis kuka pelkää Lauraa.

Kärnä nillitti omilla sivuillaan, ”jos hallituspolitiikka ja sen mukainen vaikuttaminen ei näille edustajille kerran maistu, on sille vaihtoehtoja. Tolppanen teki jo omat ratkaisunsa”. Tolppasen lähtö oli meille selvä, toisin kuin Kärnä asian päättelee, no päätelköön mitä päättelee, se ei minua hetkauta. Kärnä leikkii tuomaria, ettei hallitusohjelmaa noudateta hänen mielestään, no se on hänen näkemyksensä, minulla aivan eri. Perussuomalaiset ovat sitoutuneet hallitusohjelmaan ja sen linjauksiin EU asiassa, eikä tässä ole mitään epäselvyyttä, toisin kuin Kärnä sen väittää olevan.

”Keskusta on irtautunut Paavon toiminnasta ja Paavo keskustan toiminnasta. Paavoa on kyllä myös arvosteltu. En kuitenkaan ymmärrä, miten tämä liittyy tähän asiaan?”, Kärnä kirjoittaa. Väyrynenhän on keskustan kansanedustaja ja ei ole käsittääkseni eronnut keskustan eduskuntaryhmästä, eikä euroryhmästä vaan jatkaa kepulaisena edustajana. Kun Paavo päättää tulla eduskuntaan, tippuu Kärnä pois. ”Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan myös Suomen tulee harkita eroamista Euroopan unionista. Hän arvelee, että Britannian ero unionista voi johtaa samanlaiseen kehityskulkuun monissa muissa EU-maissa” kertoo Väyrynen 24.6.2016 HS:n haastattelussa.

Paavoa on arvosteltu, kirjoittaa Kärnä, siis missä ja koska, ei ainakaan tällaista ”hälyä” ole noussut. Eikö Kärnän rohkeus riitä arvostelemaan kepun kunniapuheenjohtaja Väyrystä, se kyllä tosiaankin vaatii mieheltä ”munaa”, kuka pelkää Lauraa.

Lainaus wikipediasta Laura nimestä, jotenkin osuvaa tähän asiaan,

”Laura tulee latinankielisestä sanasta laurus, joka tarkoittaa laakeripuuta. Antiikin Roomassa laakeripuun lehtiä käytettiin voitonseppeleissä (laakeriseppeleissä) ja vaatteiden koristeluissa. Nimi tarkoittaa myös kunniaa, kuuluisuutta ja henkeä (spirit). Laura liitetään Kreikan mytologiassa Daphne-nymfiin, joka paetessaan Apollon lempeä muuttui laakeripuuksi”.

Kun itse odotimme esikoista, päätimme, että jos tulee tyttö, hänen nimi on Laura. Meidänkin Laura on ”vahva nainen”.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now