Eronneiden kesäinen keskiviikko


EDUSKUNTA

Kansanedustaja Maria Tolppanen loikkasi sossuihin. Tolppanen selvitti mediassa, että hän on aina ollut sosialisti. Hän on myös ollut ylen toimittaja, mikä kertonee paljon. Kun ei ymmärrä, että työskentely niin valtuustoissa kuin eduskunnassakin on joukkue laji, alkaa välitön kitinä. On paheksuttavaa, että osa edustajista toimii politiikassa vain haaliakseen itselleen yhä korkeampia titteleitä ja lisää vaikutusvaltaa. Politiikka on kuitenkin aina joukkuepeliä, jossa eduskunta tai valtuustoryhmä yhdessä valitsee edustajansa erilaisiin luottamustehtäviin.

Tolppanen kertoi miettineensä päätöstään vuoden ajan. On muistettava, että reilu vuosi sitten muodostettiin hallitus ja jaettiin ministerisalkut. Tolppanen jäi ilman ministerin pestiä, eikä hän myöskään saanut minkään valiokunnan puheenjohtajuutta. Hän oli nillittänyt siitä, että Jari Lindström valittiin oikeus- ja työministeriksi, vaikka hän olisi ollut pätevämpi, niinpä.

Onnea Marialle hänen valitsemallaan tiellä.

--------------------------

ROVANIEMI

Valtuutettu Liisa Mariapori ilmoitti eronneensa Perussuomalaisten Rovaniemen yhdistyksestä ja valtuustoryhmästä. Syyksi Mariapori ilmoittaa muun muassa valtuustoryhmän päätöksen yt-menettelystä, josta haettiin kaupungille säästöjä 2 miljoonan euron edestä. Mariapori ei ole osallistunut yli kahteen vuoteen valtuustoryhmän kokouksiin.

Mariapori ei saanut kaupunginhallituksen jäsenen jatko paikkaa tammikuussa 2015. Syy oli se, että hän ei ollut yhteistyökykyinen, eikä hän arvostanut valtuustoryhmän päätöksiä, eikä niitä toteuttanut toimiessaan hallituksen jäsenenä.

Onnea Liisalle hänen valitsemallaan tiellä.

PS.

Tolppasella ja Mariaporilla oli se yhteinen piirre, että kummallekin olisi pitänyt antaa kaikki kultalusikalla ilman ryhmäpäätöksiä. He eivät kumpikaan kunnioittaneet kanssa ihmisiä, ryhmää tai yhtenäisyyttä päätöksistä vaan oma etu oli etusijalla. Heidän kummankin piirteisiin kuului myös rasistiset kannanotot.

”Ylimielisyys tappaa”, eipä loikkareilla ole aikaisemminkaan ollut nousukiitoa vaan enemmänkin persmäkeä.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now