Kuka ajaa maakunnan asiaa


Eilen 13.6.2016 valtuustossa käsiteltiin AMK:n ja Yliopiston asiaa. Mannisen esitys hyväksyttiin yksimielisesti. En alkanut omassa puheenvuorossani ruotimaan varsinkaan Kemin asennetta kyseiseen asiaan, vaikka sitä minulta muuan valtuutettu kysyikin, että puhuin liiankin rakentavassa mielessä.

Esko-Juhani Tennilä (vas.) haukkui omat joukot, kuten helmikuussa, kun Rovaniemi oli aloitteellinen tärkeässä tehtävässä. Tennilän sanomiset julkaisi myös Lapin Kansa. Hän syytti kaupungin johtoa ja valtuustoa uhmakkaaksi ja sanelevaksi sekä hevostelijoiksi. Tämän ymmärtää, kun tämä kommunismin jäänne puolustaa Suomen punaisinta kaupunkia ja vielä jäljellä olevaa, mutta kuolevaa kommunisti toveri sakkiaan. Kun Tennilä herää todellisuuteen ja lukee tulevaa feminististä duunaripoliittista ohjelmaa, hän huomaa, että kommunismi aatteena on tuhottu, korpikommunisti tapettu.

Kemin toverillinen kaupunginjohtaja Nissinen samassa lehdessä, "kun opetus- ja kulttuuriministeriö asettui vahvasti Lapin yliopiston ja rovaniemeläisten taakse, meiltä tylsyivät kynnet". Siis Nissinen, joka jo aiemmin vaihdettiin AMK:n hallituksenpuheenjohtajan paikalta pois, myöntää suoraan heidän pelinsä, mitä Tennilä ei joko käsittänyt tai sitten Tennilä oli stalinismin opin mukaan tukemassa omassa pesässä aatetovereitaan, samalla lyömällä takaa käsin omiaan puukolla selkään. Nissinen jatkaa "osakesopimuksen riitauttamisella saavutimme edes sen, että pääsimme uudelleen neuvotteluihin mukaan". Tästä Hannes Manninen kertoi, että Kemi on ollut koko asian jarruttaja tahallisesti, mutta eihän tämä kommunismin vanha jäänne sitä käsittänyt tai ei halunnut käsittää.

Siis Kemi oli se osapuoli, joka "kiristi" rovaniemeläisiä saamalla muun muassa sopimukseen yhtiön kotipaikaksi Kemin, sekä hallituksen pysyvän varapuheenjohtaja paikan. Kun puhutaan koko maakunnasta, Kemiläiset ”paskanvertaakaan” välittää muusta maakunnasta kuin omasta navastaan. Oululaisetkin karsastaa Kemiä, olen oululaisten kanssa samaa mieltä, sellainen, joka ei ajattele muuta kuin omaa etuaan, sitä on syytä karsastaa.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now