Vastaus kaupungin keskustan asukkaille


Olette huolissanne siitä, että kaupungin olisivat vallanneet grynderit. Minun mielestä he ovat yrittäjiä, jotka työllistävät ja tuovat verotuloja muodossa jos toisessa ja samalla hyvinvointia. Vastikään nostettiin muun muassa kiinteistöveroja, jotta kaupungilla olisi varaa järjestää pakolliset ja ei pakolliset palvelut. Tuntuu usealta keskustan asukkaalta unohtuvan muut kuin keskustassa asuvat ihmiset ikään katsomatta. Siitä olen keskustan asukkaiden kanssa samaa mieltä, että vanhat asemarakennukset säilytetään, niitä ei saa tuhota.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 23.5.2016 antaa luvan Napapiirin Energia ja Vesi Oy:lle aloittaa valokuituliiketoiminta. Se tarkoittaa sitä, että myös muilla kuin kaupungin keskustassa asuvilla olisi mahdollisuus elää ja asua kaukana keskustasta niin pitkään kuin mahdollista. Rovaniemi on kylienkaupunki, mikä tuntuu myös usealta unohtuvan. Itse katson asiaa siltä kantilta, että kaikilla pitää olla tasa-arvoiset mahdollisuudet asua niin Lohinivassa, Tiaisessa, Jaatilassa, Vanttauksella kuin Narkauksessakin. Digitaalisuudella tuetaan muun muassa vanhuksia, jotta heillä olisi turvallista asua kotonaan nauttien erilaisista palveluista, mitä digitaalisuus tuo tullessaan.

Tuntuu myös unohtuvan se tosi asia, että koulumme ja päiväkotimme ovat huonossa kunnossa ja ne olisi saatava kuntoon. Ei voi olla niin, että lapset, nuo tulevat verojemme maksajat unohdetaan. On ollut hyvin harvassa kirjoitukset, jossa joku olisi ottanut kantaa siihen, että kuunnellaanko huolestuneita vanhempia, kun lapset joutuvat hengittämään huonoa sisäilmaa koulussa. Kouluja ollaan lakkauttamassa niin Syväsenvaaran, Kaukon kuin Nivankylänkin, valitettavasti Oikarainen lakkautettiin, mikä oli mielestäni täysin käsittämätön päätös. Miksi koulujamme sitten lakkautetaan, senkö vuoksi, että keskustassa asuville voidaan järjestää heidän vaatimat ei pakolliset palvelut. Itse vastuullisena päättäjänä katson, että pakollisista palveluista ei tingitä vaan kaikki Rovaniemen kaupungin asukkaat ovat tasa-arvoisessa asemassa asuin paikkaan katsomatta. Pakolliset palvelut tuovat hyvinvointia ja turvaa kaupunkilaisille ikään katsomatta kuten myös ei pakolliset niin kauan, kuin meillä on siihen varaa.

Valitettavasti resurssimme ovat rajalliset, vaikka kuinka yritämme vaikuttaa asioihin niin, että kaikki olisimme tyytyväisiä meille järjestettäviin palveluihin, oli ne sitten minkälaisia tahansa.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now