ONKO VEROSUNNITTELIJA RIKOLLINEN


”Luulo ei ole tiedon väärti”, on yleinen sanonta, joka tarkoittaa, että jos asiasta ei ole tarpeeksi varmaa tietoa, ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä päätelmiä. Näin on käynyt, kun paljastui muutamien yritysten ”Panama” yhteydet. Luulolla on taipumus paisua suuriin mittasuhteisiin, kuten Olli Immosen vuoden takainen kirjoitus somessa osoittaa. Mikä on tuon luulon avainsana nyt, no se on verosuunnittelu, josta nyt vihervasemmisto sosiaalidemokraattien myötävaikutuksesta ovat tehneet yrittäjyydestä/yrittäjistä suorastaan ”rikollisia”. Tämä vasemmanlaidan tähtäin on kohdistettu suoraan omaan nilkkaan. Eräs tuttavani, safariyrittäjä sai tuntea nahoissaan, mitä stalinistinen ilmiantojärjestelmä tarkoittaa, siis ”kyttää naapuria, ilmianna”. Hänen tapauksessaan verosuunnittelu osoittautui puutteelliseksi, minkä yrittäjä myönsi. Kun työllistää, maksaa ja hoitaa raskaat velvoitteensa, ei voi kaikkeen kiinnittää huomiotaan. Tässä tapauksessa osoittautui, että yrittäjä oli verottajalta saamassa, ei maksamassa. Näin ilmiannolla ei ollutkaan sellaista vaikutusta, mitä tämä stalinistisen systeemin hyväksikäyttäjä kuvitteli, lupasipa yrittäjä maksaa ilmiantajalle palkkion, tietysti siitä verot pidättäen ja tilittäen ne verottajalle. Stalinistisen ilmiantojärjestelmän hyväksikäyttäjällä ei ollutkaan rohkeutta ottaa palkkiota vastaan, mikä tavallaan kertoo tämän päivän vasenlaidan toiminnasta sen olennaisen, iske, lyö vaikkapa ”luulolla päähän".

Verosuunnittelu kuuluu olennaisena osana yritysten strategiaa, sillä ilman sitä kärsii joko yrittäjä tai veroviranomainen ja pahimmassa tapauksessa siitä seuraa konkurssi, jolloin vaikutus on vieläkin laajempi. Kun on hyvä verosuunnittelu, yrityksellä on mahdollisuus investoida oikein ja samalla työllistää. Nyt tämä verosuunnittelutyö on saanut rikollisen maineen, ketä se hyödyttää. Teollisuuden investoinnit ovat olleet jäissä monta vuotta ja poistot ovat ylittäneet investointien määrissä. Voi rohkeasti puhua ”brezneviläisestä pysähtyneisyydestä”, joka vie tämän maan perikatoon. Verosuunnittelu on tärkeässä roolissa myös kunnallisella tasolla, kun eri toimintoja yhtiöitetään. Kiinteistömassaa, jolla on suuri tasearvo, sitä ei voi siirtää ilman veroseuraamuksia johonkin konserniin kuuluvaan yhtiöön. Verosuunnittelu on myös tärkeässä roolissa kun mietitään kuntakonsernin investointeja, poistoja sekä toimintojen myyntejä.

Vihervasemmiston lynkkaukset tarkoittavat sitä, että se häätää yritykset/yrittäjät muihin maihin, ja samaan aikaan elätettävien määrä ei kun kasvaa. Kantaväestön ikääntymisen ja epäsuotuisan sosiaalitukiperäisen maahanmuuton myötä menot kasvavat äärimmilleen tai ovat jo kasvaneet. Ei voi puhua enää vain rakenteellisesta ongelmasta, vaan rakenteellisesta katastrofista niin kunta kuin valtiollisella tasolla.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now