Uimahalli keskustaan, kenen edoilla


Mihin perustuu uimahallia keskustaan ajavien tiedot kaupungista ja sen väestösijoittumisesta. Kaupungin keskustan eli uimahallin ympäristössä noin 2 kilometrin säteellä asuu noin 23 % koko kaupungin väestöstä. Kun olen vertaillut käyntimääriä eri ikäväestön pohjalta, voin olettaa, että keskusta alueen eläkeläisistä noin 5 % käyttää uimahallin palveluja ja koko kaupunginväestöstäkin vain 7 %.

Miksi minun mielestä Ounasvaara on paras ratkaisu. Mielipiteeni perustuu pelkästään faktoihin, ei tunteeseen.

Kaupungin katujen korjausvelka on kasvanut vuosi vuodelta, kiinteistöjen korjausvelka on karkaamassa käsistä ja mikä pahinta, koulujen kunto on päässyt niin pahaksi, ettei mitkään rahat kohta riitä niiden kunnostukseen. Investoimme tänäänkin velaksi, koska kaupungin alijäämää on jatkunut jo viisi vuotta ja loppua ei näy kaikista toimista huolimatta. Kun investoinnin tekee muu toimija kuin kaupunki, meille jää investointi varaa kaikkein tärkeimpiin kohteisiin, kuten koulut ja varsinkin kyläkoulut. Voisin esittää uimahallia keskustaan ajavilta, mitkä koulut me seuraavaksi suljemme, että Te pääsette lähi uimahalliin ja lapset pannaan taksiin. Rovaniemi on Euroopan laajin kaupunki ja elämää on muuallakin, kuin keskustassa. Me mainostamme olevamme kylien kaupunki, mutta olemmeko me sitä. Oikaraisen koulu suljettiin säästösyistä, siksikö, että keskustan vapaaehtoiset palvelut säilyisivät.

Kun on aina väännetty näistä investointi kohteista, en voi olla millään mainitsematta, että kaupunki on käyttänyt viimeaikoina yli 30 miljoonaa kulttuuriin ja urheiluun. Suurimman osan tuosta on vienyt kulttuuri, ovatko nämä olleet ”pakollisia palveluja”, onko uimahalli sellainen, koska kyse on vain sijainnista. Ihmisten hyvinvointiin pitää panostaa, niin eläkeläisten, nuorten kuin lastenkin sekä tietysti nuorten urheilu mahdollisuuksiin, muttei hinnalla millä hyvänsä. Toimialalautakunnat suunnittelevat kaupunginhallituksen päättämän raamin mukaan toimintamenot vuodeksi, mutta vastuu on aina virkamiesten sekä toimialalautakuntien, jotta meidän hyvät palvelut säilyvät ja toimivat, mutta eivät nekään hinnalla millä hyvänsä.

Kalervo Björkbacka (PS)

Kaupunginvaltuutettu


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now