Onko Perussuomalaiset siirtyneet oikealle


Vesa Puurosen (vas) kirjoitus LP 11.9.2015

Otsikko: Perussuomalaiset kääntyy oikealle

Puheenjohtaja Timo Soini (ps.) asemoi puoluettaan yhä selkeämmin oikeistolaiseksi, konservatiiviseksi ja kansallismieliseksi. Blokissaan (http://timosoini.fi/category/ploki/) Soini ylistää Tanskan kansanpuolueen puheenjohtajaa Kristian Thulesen Dahlinia, jonka johdolla puolue on saanut maassa aikaan monia heikennyksiä maahanmuuttajien asemaan ja pyrkii muun muassa irrottamaan Tanskan Euroopan ihmisoikeussopimuksesta. Soinin johdolla Perussuomalaiset on löytämässä paikkansa Ranskan Front Nationalen, brittikonservatiivien ja muiden oikeistopuolueiden rinnalta. Soini on bloginsa perusteella tehnyt valintansa ja uskoo Euroopan muiden oikeistopopulististen puolueiden esimerkin innoittamana pystyvänsä ajamaan oikealta ohi keskustasta ja kokoomuksesta, ja kokoamaan niin suuren kannatuksen seuraavissa vaaleissa, että pääsee pääministeriksi. Soinin kannanotot vievät perussuomalaisia yhä kauemmas oikealle. Vasemmiston ja myös ihmisoikeuksia ja demokratia puolustavien porvareiden sekä keskustalaisten olisi syytä ymmärtää käänne ja se, mitä seurauksia Suomen sisä- ja ulkopolitiikalle olisi sillä, jos Perussuomalaiset kasvavat seuraavissa vaaleissa suurimmaksi puolueeksi. Edessämme on, ei Kreikan, vaan Tanskan tie ja muuttuminen sulkeutuneemmaksi, suvaitsemattomammaksi ja ankeammaksi maaksi.

Minun vastaus Professori Vesa Puuroselle, jota ei Lapin Kansa ole julkaissut, miksi ??

Perussuomalaiset oikealla vai vasemmalla (lähetetty 12.9.2015)

Vasemmiston professori ja kaupunginvaltuutettu Vesa Puuronen kirjoitti (LP 11.9.15) otsikolla ”Perussuomalaiset kääntyvät oikealle”. Professori Vesa Puuronen jatkaa edelleen sitä samaa äärioikeisto virttänsä, mitä hän on jatkanut vuosikausia, ilman, että hänen kaikki väitteensä perustuisivat edes faktoihin. Hän on nimennyt kansanedustajat Olli Immosen, Juho Eerolan ja Jussi Halla-ahon äärioikeistolaisiksi (samalla minutkin), mistä hänellä ei ole ollut näyttöä ja olen miettinyt, että yhteiskunnan varoilla ja hyvällä palkalla voi edustaa tuonkaltaista populismia. Populisti professori Puurosen edustama vasemmisto on ollut vaikeuksissa kannatuksensa kanssa pitkään, sillä osa kannattajista on siirtynyt myös Perussuomalaisiin. Vasemmiston alamäki on jatkunut jo vuosia ja jatkuu yhä, eikä loppua näy edes tämänkaltaisella populismilla.

Professori Puuronen on ottanut hampaisiinsa myös Tanskan, joka on toiminut pakolaistilanteessa niissä sovituissa rajoissa, mitä EU:ssa on sovittu, toisin kuin muun muassa Ruotsi, joka on syyllistynyt rautatie yhtiönsä kautta ihmissalakuljetukseen, onhan Ruotsi sosialistien hallinnassa. Suomihan on ilmoittanut, ettei se kannata pakollista taakanjakoa pakolaistilanteessa vaan vapaaehtoista, jolloin voidaan taata niille pakolaisstatuksen saaneille ihmisille turvallinen ja hyvä kotoutus meidän yhteiskuntaan.

Siis onko Perussuomalaiset todellakin kääntyneet äärioikealle, voin professori Puuroselle ilmoittaa, ystäväni sanoin, ”olemme työläispuolue, mutta emme kommunistinen” sellainen. Olemmeko sitten oikealla vai vasemmalla, itse kuitenkin katson, että tärkeintä on ajaa myös ”köyhän” asiaa, eikä katsoa pelkästään omaa napaansa. Olemme todellakin Suomen suurin työläispuolue ja eduskuntapuolueena toinen kansanedustaja määränä. Meidän jäsenistömme edustaa ”äärilaitoja”, meitä on vasemmistosta, sosiaalidemokraateista, keskustasta sekä kokoomuksesta, jota itse aikanaan edustin, en aatteen vuoksi vaan tavallaan protestoimalla, etten sähkötyömiehenä sekä ”köyhänpenikkana” vain voi edustaa sellaista työläispuoluetta, joka ei todellakaan sellaista edusta, vaan riistää ”köyhää” ja sen olen kokenut yhdessä Suomen punaisimmassa kunnassa syntyneenä henkilökohtaisesti. Siitä voisin kirjoittaa raamatun paksuisen romaanin, mutta se onkin jo toinen juttu.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now