Kouluverkosto


Kaupunginjohtaja tilinpäätös julkaisun yhteydessä esitti, että Syväsenvaaran koulun lakkauttamisella ja lasten siirtämisellä kahteen muuhun lähikouluun olisi paras ratkaisu ja näin ollen kaupungin talous olisi pelastettu, siitä kaupunginjohtajalle kymmenen pistettä ja papukaijan merkki. On todella hieno havainto, että yksi suuri ja muutama pieni koulu pelastaa tämän kaupungin pöhöttyneen talouden. Sanallakaan ei näissä yhteyksissä ole mainittu, että Lappia-talo on niellyt jo 20 miljoonaa euroa ja loppua ei näy. Veikkasin vuoden 2012 kunnallisvaalien aikoihin, että 25 miljoonaa menee ja jos edes riittää, näyttää ennustus toteutuvan.

Perussuomalaiset söhäisi ampiaispesää, kun se esitti säästökohteiksi muun muassa Hirvaan ja Rautiosaaren koulut, osui ja upposi. Kepulaiset älähti välittömästi, että perussuomalaiset ”huutaa tuuleen”, että lähipalveluperiaatteitahan tässä rikotaan, no totta tosiaan. Sitten tuli julkisuuteen toimialajohtaja listansa kanssa, kepulaisjohtoinen sivistyspuoli oli päättänyt, että lakkautettavien lista on seuraava: Syväsenvaaran, Oikaraisen, Kaukon ja Nivankylän koulut sekä Muurolan lukio. Mitä tapahtui tämän jälkeen, ei pienintäkään ininää kepulaisten puolelta, ei tietenkään, ai niin, ne lähipalveluperiaatteet. Onko Hirvaan koulu erityisasemassa ja miksi verrattuna vaikkapa Oikaraisen tai Kaukon kouluihin. Ei näillä kouluverkostopäätöksillä mitään säästöjä saada aikaan, tämä on pelkkää kepulaisten sanelupolitiikkaa, vatulointia lasten kustannuksella. Mistä niitä todellisia säästöjä sitten saataisiin, varsinkin alkoholistien aiheuttamia erikoissairaanhoidon kuluja pitäisi saada pienennettyä. Henkilöstöraportissa oli sairauspäivien määrä todella suuri eli 60690 työpäivää. Kyllä tuohon asiaan pitäisi puuttua, miten ja mistä nämä hurjat poissa olomäärät johtuu. Organisaatio muutoshan on käynnissä, mutta ei sellaista lautakuntaa, ettei oltaisi jokaisessa esityksessä esittämässä uutta päällikön virkaa, hallinto paisuu ja pöhöttyy.

Taloutta on viety menot edellä kun sen pitäisi olla toisinpäin. Vuosikate ei kata investointeja, joten tälle vuodelle otetaan investointeihin lisää velkaa. Esitimme velanottokattoa, mutta se ei herättänyt kiinnostusta. Koska veronkorotusten tie on katsottu ja se ei ole johtanut mihinkään sekä ongelmat ovat siirtyneet vuosi vuodelta, syksyllä on sitten tosiasiat edessä. Tämä tie vie vääjäämättä kohti yt –neuvotteluja, irtisanomisia ja pakkolomia, valitettavasti. Tähän sopisi lopuksi erään Paavon murahdus ”nahkurin orsilla tavataan”.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now