Rovaniemellä keksitty rahasampo


KOULUVERKOSTON MUUTOKSET 2015-2018

Korjasin kouluverkosto suunnitelmaa, mikä oli Lapin Kansassa 12.6 sekä lisäsin oppilasennusteen Saaren alueelle, kun se tuntuu olevan vaikea tehtävä virkamiehille. Ihmetyttää tämä salailu, kun 12.6 aamu uutisissa ei mainittu sanallakaan Saaren alueesta, ei maininnut toimialajohtaja radiohaastattelussa, kunnes sain käsiini perjantai-iltana tämän suunnitelman, ihmettelen tätä salamyhkäisyyttä, miksi.

Ei tämä ainakaan paranna yhteistyötä lautakuntien, virkamiesten ja valtuutettujen välillä, oliko hallintosäännön "valuvika" oikein harkittu, kun toimialalautakunnille annettiin verkostoista päättäminen, kyllä koulujen lakkauttaminen pitää olla valtuuston päätettävänä, ei sellaisten lautakuntien, missä ei ole valtuutettuja vaan vara sekä aivan ulkopuolisia. Tuntuukin, että usea valtuutettu on tietoisesti jättäytynyt sellaisen lautakunnan tehtävistä, missä leikkuri käy, on helpompi puolustella tekemisiään äänestäjille. Se on vastuutonta vastuun pakoilua. Hallintosäännön muutoshan tulee esille, kun muun muassa valitaan konsernipalvelujohtaja eikö mikä se nyt oli, tämänki veivaaminen on ollut lähes farssi, aivan pelleilyä kaupunginhallitukselta ja sen muutamalta jäseneltä, ”puntti tutisee”.

Muistanette varmaan sen hälyn, kun esitimme valtuustoryhmänä muun muassa Rautiosaaren sekä Hirvaan koulujen lakkauttamisen, kepuleiden valtuustoryhmänpuheenjohtaja kiljui meidän ”huutavan tuuleen”, missä on tämä henkilö, miksei hän nyt kilju samalla lailla, ai niin, kepuleiden Hirvas ja Rautiosaarihan ei olekaan lakkautusten listalla. Viime syksynä meille esitettiin, että Syväsen lakkautus tuo säästöjä 235 000 euroa ja nyt sitten säästöjä tulisikin 385 000 euroa, aivan ihme vatulointia. Hirvaan ja Rautiosaaren lakkautuksilla säästöjä tulisi 835 000 euroa, miksei niitä lakkauteta, ai niin, kepuleiden aluetta, eikö lähipalvelualueitahan ne onkin, vaikka en mie käsitä, mitä tuo lienee tarkoittaa, kunhan vain kirjoittelen, niin helevetin hieno sana tämmöselle tavalliselle köyhänpenikalle ja taatelintallaajalle, ”vissin tarvi ees kaikkia käsittääkhään”, kunhan vain kirjoittelee ja kuvittelee olevansa niin ”helevetin viisas”.

NYT ON LÖYTYNYT TALOUDEN PELASTAJA

Syväsenvaaran koulusta on tullut kaupungin talouden pelastaja, niinhän kaupunginjohtaja esittää joka kerta, kun taloudesta puhutaan. Jos todella kaupunki pelastuu surkeasti johdetun talouden vuoksi, ei muuta kuin ”lihoiksi” koko kouluverkosto, Syvänen siinä mukana. On se käsittämätöntä, että terve koulu laitetaan purkuun, sitä en ole missään muualla kuullut tehtävän, vaan Rovaniemi on tässäkin hyvä esimerkki, tyhmyydestä sakotetaan, sanottiin ennen vanhaa.

Tämä kepuleiden huutama lähipalvelualue, mitä tai mikä se lieki on. Kun nyt otettiin kouluverkko esille ennen valtuuston kokousta 15.6 ihmetyttää, miksi meidän tarvitsee ylläpitää esimerkiksi Vikajärven, Muurolan ja Rautiosaaren kouluja, senkö vuoksi, kun siellä sattuu asumaan vasureiden ja kepuleiden herrat, jotka tätä kaupunkia ovat vieneet tuhontielle vuodesta 2006 lähtien. Talous on ollut alijäämäinen 2010 lähtien ja toivoa paremmasta ei edes ole. Toimintamenot nousee huimaa vauhtia suhteessa verotuloihin ja siihen ei tunnu löytyvän lääkettä, ai niin, sehän on Syväsen koulu, ihan pääsi unohtumaan, huutakaa riemusta kaupunkilaiset, taloutemme on pelastettu ja niin saadaan herroille palkankorotukset, kun nostavat perseensä penkistä, että töihin pitää alkaa ja siltikin kaikki menee päin persettä, Lappia-talo hyvä esimerkki. Ennustin aikanaan, että Lappia-taloon menee kaikkiaan 25 miljoonaa euroa, ja ei ennuste tainnut pieleen mennä, nyt on haamuraja ylitetty, siis 20 miljoonaa euroa.

Meillä on siis varaa pitää tämmösiä hökkeleitä, mitä tuo Aallon suunnittelema susikin on, mutta meillä ei ole varaa pitää kouluverkostoa kunnossa, kiinteistöt rapistuu, mitään ei tehdä, pyöritään papereita käsittämättä yhtään mitään, tosi toimintaa tämä tarvitsisi. Ei papereiden, konsulttien ynnä muiden pyörittelyllä saada mitään aikaan, vaan tuhoa. Meillä on laskelmien mukaan 35 miljoonaa euroa korjausvelkaa rakennuksissa, teiden korjausvelka on 19 miljoonaa. Puhutaan kauniisti, että meillä on kaupunkistrategia, siis hä, mikä helvetin strategia, eihän sitä edes pystytä noudattamaan. Nuoriso pakenee jo muutenkin tästä kepulandiasta, ei täällä ole elämisen mahdollisuutta, kun ei pysty rakentamaan omakotitaloa, sikamaisella vesi ja viemäröinnin hinnoilla ja ei siinä vielä kaikki, siis liittymämaksun lisäksi myös infran rakennuskustannukset, mutta kun siihen vielä lisätään hulevesi veloitus, loppuu köyhiltä kyky rakentaa, se tulee olemaan tavallisille ihmisille vain haavekuva, asua omakotitalossa. Olenkin sanonut omille lapsille, jotka haaveilevat tänne muutosta, se on vain haavetta, ei täällä ole kohta vara asua kellään.

LOPUKSI

Kaupunki on satsannut kulttuuriin 20 -30 miljoonaa lähiaikana, jättänyt korjaamatta muita kiinteistöjä, kysynkin, onko tässä ollut mitään järkeä, ei ole. Itse kun en tarvitse noita kulttuuri höpötyksiä syystä, että ei ole kiinnostanut, eikä kiinnosta. Kysynkin, kuka ottaa tästä vastuun. En ainakaan minä, koska en ole ikinä ollut päättämässä noin järjettömästä rahan ja omaisuuden tuhlauksesta, mitä on kaupungissa harrastettu, niin, pienessä piirissähän näitä päätetään. Kepulandia on lähes konkurssissa ja itse en tule ottamaan siitä vastuuta, vaikka tavallaan olenkin vastuullinen, mutta olen huutanut alusta asti, että menoihin ja varsinkin palkkamenoihin on kiinnitettävä huomiota, sillä viime vuonnakin palkkoihin meni 2,2 miljoonaa enemmän kuin edellisvuonna. Tänä muutamana vuonna kun olen ollut mukana, palkat ovat nousseet lähes 10 miljoonaa ja nyt osavuosikatsaukseenkin 1,4% eli kun sen laskee 160 miljoonasta, tietää summan, siis prosentti on 1,6 miljoonaa. Siis meillä on vara korottaa palkkoja ja maksaa ekstraa, että viitsivät tehdä edes vähäisenkin verran oikeaa työtä ja en tarkoita opettajia, siivoojia, sairaanhoitajia vaan pöhöttynyttä keski ja yläporrasta, joiden ahneudelle, laiskuudelle ja vetelehtimiselle ei loppua näy.

Lyödään kouluverkosto nurin, että saamme kasattua palkankorotuksiin rahaa ja niin, Syväsenvaaran koulun lakkauttaminen pelastaa koko kaupungin talousahdingon, ollaan kaikki niin iloisia, kun kaupungin virkamiehet keksivät oikean rahasammon, Syväsenvaaran koulun lakkauttamisen, jees, olhaan poka polleita.


0 katselukertaa

© 2014 by Kalervo Björkbacka

#jotainrajaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now